Saturday, October 29, 2011

BYE. DON'T EVER MISS THIS BLOG.




Korang, blog ini akan ditutup.. SEBAB APA?
SEBAB SUKA PIKACHU JE PUN HARAM KAN? LOLZ
K BYE.. TO ALL MY FOLLOWERS, THANKS FOR YOUR SUPPORT..
DON'T WORRY, I'LL JUST WON'T POST ANYTHING ON THIS BLOG
FOREVER...


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Monday, September 05, 2011

Perhatian!!




Ini Adalah Entry Melekat!
Scroll ke bawah untuk entry bulan Julai...

Syaz nak mintak maaf kepada sesiapa yang bercadang nak edit blog... Syaz x leh nak buat sebab sepanjang bulan Ramadhan ni... Syaz x leh nak bukak komputer... Huhu... :face22: So... jumpa korang lepas raya!! But, syaz akan cuba untuk curi-curi bukak blog ni kalau-kalau ada komen... Ngee~~ :face67:  Sori ye korang?? Jumpa lepas raya!! Bye-bye blog ku!! Bersawang lah nanti blog ni... Hmmm...


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Thursday, August 18, 2011

Aduh!!




Hola! Lama tak update... Hehe... busy cantikkan blog ke-2 ni...

>>Mai singgah!!<<     (Comelkan?? Bangga nih, hehe...)

Okay, syaz nak cerita sikit apa yang berlaku petang tadi....
Petang tadi, syaz main ngan kucing syaz, Coco... Pastu....
Syaz nak bagi die active sikit, sebab dia asyik jilat bulu jer... 
#Sedap sangat ke?? Pastu syaz ke belakang sikit.... Then.....
Syaz lari ke arah die dengan harapan die akan lari.... #Suka sakat
Then,dengan tak semena-menanya...Syaz terjatuh berguling-guling...
Boleh bayangkan tak??? #Huuhu... besttt Sakit woo... 
Tapi syaz bukan kuat nangis macam adik syaz yang ngada-ngada tu...
Syaz lagi suka kalau terjatuh... "Bestt sangatt".... #Biar betul?  
Aduh... masih sakit lagi nie... huhu...

Pengajaran : Jangan suka sakat orang/haiwan... Kan dah kena!!


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Thursday, August 11, 2011

#6 Spontaneous Thursday



Bila nak berbuka.....


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Wednesday, August 10, 2011

#6 Wordless Wednesday



Cantekkk! Terbaikkk.....


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Saturday, August 06, 2011

First Doodle !!



Yes!! Akhirnya siap pun doodle pikachu syaz!
Ehhh... Dulu tu syaz tekap jer.... (kantoi)
Tapi yang ni... syaz lukis sendiri!!
Ce tengok...
.
.
.
.
.
.
.
Nampak tak trademark tu? Jgn curik!!
Comel x?? Pikachu makan monster cookie!! blogger-emoticon.blogspot.com
Hehe... (sebenarnya x reti lukis mata comel.... =_=")
Komen tau! Comel ke tak??

Okay... syaz nak bagi "shift" yang ke-dua kat adik syaz...
Dah lama syaz duduk depan komputer nie...
Daa!!!


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Thursday, August 04, 2011

Akhirnya...



Korang tengok nie!!

Tekan untuk maximize!!
Syaz terpilih untuk direview Kak Atika punya contest "Saya Blogger Kreatif" !!
Sya x pernah menang apa2 contest sebelum nie tau...
Huk hukk.... Terharu nya!! :face17:
Thanks Kak Atika!!


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

♥ Thank You! ♥



Hei hei hei!! 
Korang makan apa ek berbuka tadi?
Syaz makan mi kari! ~♥ My fav! ~
Pastu minum Milo + Sirap... Sluurrppp...

Okay, back to the topic...
Syaz nak ucap trimas kat Kak Syazwani!
Sebab tolong wat kan doodle...
Ce tgk.. comel la gak kan?? 

Daripada syaz... Dok tekap jer... :face23:

Akhir kata...
THANKS KAK WANIE!! blogger-emoticon.blogspot.com


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

#5 Spontaneous Thursday



Oh la lah!! ~~


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Wednesday, August 03, 2011

#5 Wordless Wednesday




Ngeh ngeh~~


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Sunday, July 31, 2011

Hai Ramadhan! Lama Tak Jumpa!



Esok dah mula puasa!! Tak sabar nya!!
Dan...huhu... Syaz tak leh nak bukak komputer...
Waaa!!! :face22: Huhu... :face21:.... Nak bukak komputer gakk...
Huhu... :face32:

Rasa seronok + boring = seboning la pulak...
Huhu....

Apa-apa pun, Ramadhan mmg bulan yang penuh dengan keberkatan.....:face17:
Jumpa korang lepas raya lah jawan nya... Muah, muah...
Babai blogku sayang... Huhu...

Anyway....
Selamat Menyamput Bulan Ramadhan!!
Hai Ramadhan!!
Oh ye... Kepada yang selalu ponteng puasa tu...
~Ada ke??~
Betul betul betul!!

Kan??


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Friday, July 29, 2011

Facebook Layout Yang Smart !



Korang nak tengok tak apa kelebihan FB Clear Layout ni??
Ce tengok....
So smart!! Oh ye... mcm Tumblr!!

Smart!! Ce tgk navbar dia gak...

Cool!!

Smart giler!!

Apa tunggu lagi? Install FB Clear Layout ini sekarang!!
Citt~~ Macam iklan syampu lak... =_="

~GOOGLE CHROME USERS ONLYY!!~



Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Thursday, July 28, 2011

Nak FB Chat Yang Lama??



Dah baca tajuk? Haa... Mesti ramai yang nak kan??
Okay...syaz ada penyelesaiannya...

~UNTUK PENGGUNE GOOGLE CHROME SAHAJA~

1. New Tab >> Tekan "Web Store" (Dekat "Apps")
2. Dekat "Extentions" tu... Klik "Sosial & Communications"
Tekan untuk tumbesaran
3.Tekan yang ada dalam bulatan tu hah...
Tekan untuk tumbesaran
4.Tekan install...
Tekan untuk tumbesaran
5.Refresh FB korang...dah siap!! ^^

Tekan untuk tumbesaran

Berguna tak?? Please comment!!


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

#4 Spontaneous Thursday



Ya Allah... Takutnya Hari Kiamat!!


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Wednesday, July 27, 2011

#4 Wordless Wednesday





Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Day 10 : 10 final words




1. Alhamdulillah

2. Settle 

3. Jugak

4. Challenge

5. Yang 

6. Buat

7. Aku

8. Rajin

9. Update

10. Blog!

Hehe... Siap pun... Ngee~~



Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Tuesday, July 26, 2011

Antara Amanah & Larangan...



Diadaptasi daripada Novel "Single Unavailable"...

"Pada zaman yang dilingkari arus kemodenisasian ini, sekiranya ditanya antara belajar dan bercinta mana yang lebih baik, mungkin ada yang akan menjawab kedua-duanya. Mungkin sahaja ada yang mengatakan bercinta itu lebih baik. Kita harus dapat membezakan antara amanah dan larangan. Kenapa saya menyatakan amanah dan larangan?"

"Belajar itu adalah amanah. Amanah ibu bapa kepada kita. Jika sekiranya kita ke sekolah untuk bercinta, bererti kita sudah pun menderhaka kepada ibu bapa. Amanah itu telah dipecahkan begitu sahaja. Bercinta dalam menjalankan amanah ini bererti suatu larangan. Larangan yang menjadikan sesiapa sahaja yang meninggalkannya menjadi senang. Senang kerana berjaya memikul amanah dan meninggalkan larangan."

"Oleh sebab itulah remaja sekarang kini tersepit dalam 2 krisis, iaitu harus memilih amanah ataupun larangan. Mungkin ada yang menyelam sambil minum air, kerana mereka tidak tahu betapa berharganya amanah yang dikurangkan itu. Bukankah ALLAH murka kepada orang yang pecah amanah?"

"Apakah hukum jahiliah yang mereka kehendaki, dan (hukum) siapakah yang lebih baik daripada (hukum) ALLAH SWT bagi orang-orang yang yakin?"
Al Maa'idah Ayat ke-50

Renung-renungkan lah...
Dan jangan lupa follow blog penulis novel "Single Unavailable"!!


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Day 9 : 10 ways to win my heart




Erm~~ Cam pelik jer... Tak pe lah.. Wat je...
1. Comply with the lives of Islam
2. Friendly
3. Sincere in making a relationship
4. Honest
5. Knowledgable
6. Active7. Unselfish8. Don't jemmy about the past9. Not materialistic10. Understands that I'm Intenet & Pikachu addicted
OK??

Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Aik??




Korang...Kat FB kan...ramai orang kata diorang tak suka chat yg baru...Mcm ne ek?? Sebab syaz tak kena pon... Biasa jer...Tengok ni...
Nape ek?? Walau apa-apa pun...AlHAMDULILLAH tak kena...
Hehe...


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Monday, July 25, 2011

Baca Nie!!!




Diambil daripada blog ni...
Klik untuk tumbesaran!
Sharing is Caring... Please share!


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Day 8 : 10 of your favourite songs




Erm... tak banyak...tak pe lah.. Hentam saja maa...

1. InshaAllah ~ Maher Zain
2. Open Your Eyes ~Maher Zain
3. The Chosen One ~ Maher Zain
4. Hold My Hand ~ Maher Zain
5. Freedom ~ Maher Zain
6. For the Rest of My Life ~ Maher Zain
7. Allah Hi Allah Kiya Karo ~ Maher Zain
8. Awaken ~ Maher Zain
9. Palestine Will Be Free ~ Maher Zain
10. Baraka Allahu Lakuma ~ Maher Zain

Ngee~~ Semua Maher Zain punya nasyid...


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

SEGMEN : Mari Cari Kembar Blogger



29 Mac 1998
Nak join?? Klik header tu...Okay?

Syarat-syarat :
1.Letak header Cik Najihah dan linkkan ke entri ni. []
2.Letak tarikh lahir korang dalam entry. []
3.Siap? Hantar URL entri kat sini. []


Dah baca tu...Jangan lupa komen!

Ugly Truth...




Di atas katil, 6 pagi... Tutup mata 5 minit, dah pukul 7:45... 

Tapi dalam kelas, 9:30 pagi... Tutup mata 5 minit & Dan baru 9:31... 


Dah baca tu...Jangan lupa komen!