Monday, May 16, 2011

Tutorials : Youtube Player

Hai,korang!!Nie ada org kata nak cari tuto nak wat Youtube Player yg ada stop &  play...
Tengok nie...



Ha,skarang syaz nak ajarkan macam ne nak wat Youtube Player mcm syaz nie....^^

1.Pergi Youtube...Cari lagu yg korang suka...(nak nasihatkan jer...jgn letak lagu yg 'ter' lebih kuat volume yer?)
2.Bila dah jumpa lagu yg korang nak tu,tekan share...pastu tekan embed...pastu tekan 'use old embed code'...paham? Contoh : 


Tekan gambar kalau x nampak...x nampak jugak? Pakai cermin mata tebal punya...



4.Biru tu tukar tau! Width = 215,Height = 25
5.Kalau korang nak autoplay letak kod nie kat anak panah merah tu...(kalau x nak,x payah)
  
 autoplay=1;amp;

6.Siap!! Tekan save...(kadang-kadang lagu tu lambat nak load...sabar jer lah)


(Kalau korang perasan...ni tuto pertama syaz yg ada gambar...huhu)

Dah baca tu...Jangan lupa komen!

5 comments:

  1. suke2. tp kan. knp lgu ta bunyi ?? kne tkn ply dulu bru bunyi?ap mslh nye ekk??

    ReplyDelete
  2. huhu...x letak autoplay ker?

    ReplyDelete
  3. da letak da. wait2, autoplay na letak sebelom ";" ke selepas ";" ??? :D

    ReplyDelete